Dnevni Spam

23 септембра, 2006

This is Genijus

Filed under: Multi-level-terorizam — dnevnispam @ 1:12 pm

Pored činjenice da su u Rambuje, kao deo srpske delegacije, išli i predstavnici drevnih Egipćana, ljubav prema piramidama usađena u sam koren srpskog naroda je velika potvrda naših egipatskih korena. Na prekretnici između dvadesetog i dvadeset prvog veka postali smo izuzetno uspešni u izgradnji ljudskih piramida, a Jezda i Dafina bili su predradnici u tim izuzetnim poduhvatima. Multi-level marketing je narodska varijanta tih piramida – ne trebaju vam podrška državnog vrha, prostorije u centru svakog najvećeg grada i milioni da započnete svoju piramidu. Dovoljno je da imate lažnu email adresu i malo mozga. U stvari, izgleda da ni to drugo nije neophodno.

Spamer kojeg sam ovom prilikom intervjuisao pokušava da napravi svoju ljudsku piramidu, i to pod sloganom Budite uporni. Piramida se sastoji iz, verovali ili ne, spamovanja. Za neki sitan novac treba da kupite četiri izveštaja o tome kako da smorite poznanike i nepoznanike đubretom kroz elektronsku poštu, i onda da taj fazon prodate dalje. Novac se uz piramidu penje kupovinom tih izveštaja, pa sam rešio prvo da napadnem taj koncept, prestavljajući se kao penzioner iz Užica kome ti „kompjuktori“ nisu baš najjasniji ali ima želju da zaradi 50.000 evra.

Iako dobija prolaznu ocenu za upornost, ovaj spamer nije baš najinteligentniji. Da li je to odraz njegove lenjosti da pročita izveštaje koje prodaje, ili zbog kvaliteta tih izveštaja, međutim ovaj spam je potpuno pogrešno organizovan od samog početka. Pored činjenice da je na Webu ostavio svoju fizičku adresu, ovaj spamer je odgovorio sa svoje privatne email adrese. Osim toga, u From zaglavlju je pisalo Damir, a na Webu se osoba kojoj se šalje novac zove Velibor, pa sam rešio da povremeno igram na kartu te podeljene ličnosti. Iako je u početku odbijao bilo kakvu vezu sa Veliborom i predstavljao se kao duh iz kutije, ni u jednom trenutku se nije bunio na rečenice tipa „poslaću vam novac“.Ostajući potpuno veran svom sloganu, Damir/Velibor je bio uporan i do samog kraja nije priznavao da su on i njegov spamerski alter-ego jedna ista osoba. Objašnjenje kojeg se setio na kraju, da Velibor „samo koristi usluge ovog maila“ moglo je da bude i malo maštovitije.

Mada, kad malo bolje razmislim, budući da je naslov prvog izveštaja „This is Genijus“, verovatno i nije baš najbolje preveden…

Iz osnovne pristojnosti, izostavio sam fizičku adresu mog sagovnornika u poruci dole, ali ako se malo potrudite lako ćete je pronaći na web adresi koju je on ostavio u originalnom spamu.

SPAMER -> DNEVNISPAM (27.08.2006)

Subject: Budite uporni
Date: 27 Aug 2006 11:49:54 +0000
From: buditeuporni@yahoo.co.uk

Sve sto vam je potrebno za ovaj posao je:
1. Da imate pristup internetu
2. Da znate da koristite e-mail
3. Da znate gde cete potrositi zaradjeni novac!
Vise informacija na adresi:
http://www.freewebs.com/goldag/

DNEVNISPAM -> SPAMER (13.09.2006)

Postovani,

dozvolite mi da se predstavim – Spaske, penzioner iz uzica. Moj unuk je primio mejl sa Vasim konkursom, i predlozio mi da vam se javim – nadam se da ne zamerate sto Vam pisem direktno. Prvo, veoma sam zainteresovan za Vas predlog, buduci da i sami znate kako penzija nije dovoljna za zivot. Kao sto mozete zakljuciti, imam pristup internetu i znam da koristim e-mail, a novac se lako trosi, tako da ispunjavam sva tri uslova iz Vaseg konkursa.

Unuk mi je pomogao da skinem sa Vaseg sajta uputstvo, medjutim imao bih jos jedno ili dva pitanja u vezi sa time, pa vas molim da mi pomognete. Napisali ste na sajtu da je jako je VAZNO da se uputstvo dobro razume, ali ako nesto nije jasno, da Vam se javimo na email adresu, pa bih vas molio da mi pomognete da bismo uspesno saradjivali.

Predlozili ste dve opcije – mejlove i oglase. Nije mi jasno koju od opcija treba da izaberem da bih zaradio novac? (ne mora to da bude odmah svih 50.000 EUR, naravno). Aktivirao sam sajtove za adrese za grupne mejlove iz uputsva – na zalost ne rade – imate li predlog gde da pronadjem mejlove. Kod koje radio stanice treba da uplatim oglase ?

Origininano pismo prevedeno na srpski/Drugo pitanje mi je vezano za reporte koje narucujem – po naslovu najzanimljiviji mi je report „this is genijus“, ali bih vas molio da mi posaljete opise i ostalih reporta, da bih odlucio koji od njih da kupim od Vas.

Srdacan pozdrav,

Spaske

SPAMER -> DNEVNISPAM (13.09.2006)

From: Damir <goldag@verat.net>
Date: 13-Sep-2006 17:59
Subject: Budite uporni

Poštovani,
u vezi Vašeg obraćanja za dodatna objašnjenja, šaljem Vam odgovore:
1) predložio bih Vam da svoju ponudu prosledjujete slanjem grupnih e-mailova. Prilikom slanja Report#1, biće Vam poslata i web adresa kuće koja za Vas može da šalje grupne mailove, kao i kuće gde možete da napravite Vaš web sajt.
2) kao što ste videli na spisku pod rednim brojem Report#1 su podaci odakle možete da naručite Report#1. To znači da ne možete da birate koje Reporte ćete naručivati od bilo koga već samo strogo od navedenih osoba koje su na datom spisku. Pošto ćete Vi krenuti sa prodajom Reporta#1, ja Vam preporučujem da prvo njega naručite, čime se izlažete simboličnom trošku (samo 5 eura), a tek kasnije naručite ostale Reporte, jer će svi prvo od Vas naručivati Report#1. Ako bi svako prodavao Reporte mimo reda, narušila bi se struktura i niko (ni Vi) ne bi zaradili željenu sumu.

Takođe Vam preporučujem da posetite sledeći sajt, koji Vam takođe može pomoći pri dopunskoj zaradi. Srećno!

http://www.dobrazarada.com

DNEVNISPAM -> SPAMER (13.09.2006)

Postovani Damire,

Hvala na brzom odgovoru – mislim da sad shvatam. Uzecu onda po Vasem savetu prvo taj Report#1 (koliko shvatam upravo taj je This is genijus, koji mi je i bio najinteresantniji), i poceti da radim.

U Vasem uputstvu pise da je adresa na koju treba da posaljem novac

Djordjevic Velibor , adresa: […], Zajecar, 19000, Srbija

Medjutim, u mailu mi pise da se zovete Damir, pa bih Vas samo molio da mi potvrdite da je to prava adresa ili da mi date pravu adresu.

Jos jedno pitanje bih imao: Da li je bolje da otvorim ziro ili tekuci racun da biste mi uplacivali zaradu, i koliko cesto se zarada uplacuje (nadam se da je mesecno)? Da li treba da potpisemo neki ugovor, i da li treba neki dodatni porez da se plati na novac koji mi saljete, ili to vi placate?

Pozdrav,

Spaske

SPAMER -> DNEVNISPAM (13.09.2006)

Poštovani,

sve adrese u uputstvu su adrese osoba od kojih ste se odlučili da naručite Reporte. Report#1 naručite od osobe koju ste naveli. Ne treba da otvarate nikakav račun, već ćete novac dobijati od osoba koje će kupovati od Vas Reporte. Prvo ćete im prodavati Report#1 dok ste na poziciji 1. Kada budete na poziciji 2 prodavaćete Report#2 i tako redom. Dakle, novac će Vam stići kovertom na adresu, na isti način kako ćete Vi poslati novac da bi ste kupili Report#1, a koji će Vam odmah po prispeću Vaše narudđbine biti prosledjen mailom).

Što se tiče drugog posla, sistem je drugačiji. Prodaja se vrši konkretnog proizvoda (Revite) i tek kada ste na poziciji 2, počinjete da zaradjujete na Vaš račun.

Nemojte mešati ova dva sistema, jer su ona potpuno različita, bez obzira što se oba baziraju na MLM sistem. Prvi je mnogo jednostavniji.

Srećno !!!

DNEVNISPAM -> SPAMER (13.09.2006)

Postovani Damire,

Hvala vam ponovo na brzom odgovoru i pomoci. Oprostite dobrodusnom penzioneru, sada sam malo zbunjen – pa vas molim da me jos malo uputite u posao. Ako sam dobro shvatio vas mejl, Vi ce te me staviti na poziciju #1 neko vreme na vasem sajtu i onda cu ja dobijati novac od prodaje Report#1 a onda cete me pomerati na poziciju 2 kada treba da kupim Report#2 od druge osobe, i da onda ja to prodajem. Da li sam to dobro shvatio ili opet gresim?

Novac cu poslati sutra na adresu Djordjevic Velibora. Malo se pribojavam zbog slanja novca u pismu – postari u Uzicu su lopovi i ukrasce to. Ukoliko Vam novac ne stigne za nekoliko dana, molim Vas lepo da mi javite sto pre.

Pozdrav,

Spaske

SPAMER -> DNEVNISPAM (13.09.2006)

Poštovani, mi nikoga ne pomeramo na pozicije. To činite Vi po uputstvu. To ćete moći da činite kada formirate Vašu web stranicu koja će biti identična ovoj našoj, samo sa Vašim podacima. Tu web stranicu (tj link) ćete ponuditi grupnim mailom drugim potencijalnim učesnicima, a oni će potom sebe staviti na mesto br. 1, a Vas će pomeriti na poziciju 2 (tj. Vašu adresu i sl), kasnije 3 i 4. Na taj način Vaša adresa će se progresijom naći na mnogo uputstava, a novi učesnici će od Vas naručiti (naravno i platiti) Reporte 1, 2, 3 i 4.na taj način Vi zaradjujete. Znači ni mi Vama ni Vi nama ništa ne plaćate. Vaše plaćanje se svodi samo na uplatu Reporta 1, 2, 3 i 4 (po 5 eura). Napominjemo da za početak naručite samo Report#1 koji će Vas koštati 5 eura. Kada Vaš prvi novi učesnik naruči i plati Report#1 Vi ste već povratili Vaših uloženih 5 eura. Jednostavno zar ne.

Srećno !!!

DNEVNISPAM -> SPAMER (13.09.2006)

Postovani,

Mislim da shvatam kako stvar funkcionise – znaci ja Vas pomeram na mesto broj dva kada od vas kupim Report#1, a onda ce mene neko pomeriti na mesto broj dva kada od mene kupi taj Report ? Ako ja svaki put kada prodam Report moram da narucim od nekoga, a nabavka me kosta koliko prodaja, kako onda zaradjujem?

Izvinite ponovo na silnim pitanjima, znam da sam Vam dosadan, medjutim voleo bih da sto bolje saradjujemo.

Spaske

SPAMER -> DNEVNISPAM (13.09.2006)

Poštovani,

ne, Vi samo jednom i to trajno kupujete Report. On Vam se šalje mailom, a Vi ga snimite ili na hard dist (desktop) ili na flopy, tako da ćete i Vi Reporte distribuirati preko maila i to onoliko koliko se od Vas bude naručivalo. Dakle Report jednom naručujete i plaćate i imate ga trajno u Vašem kompu.
Srećno !!!

DNEVNISPAM -> SPAMER (14.09.2006)

Postovani,

Sada sve shvatam, ali mi jedino nije jasno onda zasto je Velibor na vasem spisku na prvom mestu, a vi ga reklamirate. Da li to znaci da ja moram da pronadjem nekog da prodaje umesto mene?

Moj poznanik Toma, na primer, je iz te struke – radio je kao prodavac u Ateksu pre penzije. Pricao sam jutros sa njim, on smatra da bi trebalo i njega da zaposlite. Da li moze da vam se javi? Da li on mora da ima svoj Intenret ili moze da ga pozajmljuje od mene?

Kupio sam jutros flopy za Report#1, medjutim posta je zatvorena pa cu vam novac za njega poslati sutra (nadam se da to ne predstavlja problem).

Spaske

SPAMER -> DNEVNISPAM (14.09.2006)

Poštovani, baš tako Vi možete da njemu pozajmite Vaš računar, a on će (tj VI za njega) postaviti svoju prezentaciju, s tim što će na primer od Vas kupiti Report#1, pomeriti Vas na mesto 2 a on će se postaviti na mesto 1, ili će kupiti od drugog Report#1 i njega pomeriti na mesto 2. a Vi ćete mu samo pomoći da on razvije svoju mrežu bez vas na njoj. Vaš izbor. Preporuka kada
dobijete Report#1, nadjite još četvoro kome ćete prodati Report#1 i peti Toma, a Vi im pomognite da koriste Vaš komp. ako nemaju. Odradite sve Vi za njih a oni neka samo nalaze nove učesnike.To je to.

Srećno !!!

DNEVNISPAM -> SPAMER (15.09.2006)

Postovani,

Poslao sam Vam novac za Report#1 (This is Genijus) – molim Vas da mi ga posaljete cim budete mogli, veoma me zanima da ga procitam i da uskoro pocnemo uspesno da saradjujemo. Hvala Vam mnogo sto pomazete siromasnom penzioneru, to je u danasnje vreme redak primer pristojnosti i stvarno puno znaci.

Imao bih samo jos jedno pitanje: pricao sam sa sinom, on je elektro-inzenjer, i misli da slanje grupnih mejlova nije legalno. Da li je to tacno? Da li je pametno onda da ostavim svoje pravo ime i adresu? Ne bih voleo da me policija hapsi pod stare dane.

Video sam Tomu jutros, pozajmicu mu svoj Internet veceras pa ce Vam se javiti da i njega zaposlite.

Srdacno,

Spaske

SPAMER -> DNEVNISPAM (15.09.2006)

Poštovani, sva imena su ovde istinita. Kako bi nekome stizao novac a da mu ime nije istinito!?!?. Drugo, zašto bi slanje grupnih mailova bilo nelegalno čak toliko da je predmet hapšenja, sem ako je sadržaj istog neko teško krivično delo???

Srećno !!!

DNEVNISPAM -> SPAMER (15.09.2006)

Postovani,

Oprostite, ja sam malo star za ove nove tehnologije, pa se ne razumem bas najbolje u sve te kompjuktore. (siguran sam da ste to do sada i sami zakljucili). Voleo bih samo da sto bolje saradjujemo zajedno, i da sto brze i ja i Vi zaradimo obecanih 50.000 EUR-a.

Slazem se da nema razloga da bude nelegalno, i sada mi je mnogo lakse – necu vise postavljati glupa pitanja. Medjutim, da li mozete ponovo da mi objasnite onda kako radi pomeranje po pozicijama – opet mi nije jasno zasto sam ja novac poslao Veliboru, a ne Vama. Deluje mi logicno da bi Vi sada trebalo da budete na poziciji 1.

Pozdrav,

Spaske

SPAMER -> DNEVNISPAM (15.09.2006)

Poštovani,

Velibor je jer ste Vi uključeni na njegov MLM, a koristi samo usluge ovog maila. Na poziciji 1 novog obaveštenja (koji ćete Vi slati) će biti Vaše ime a Vi ćete Velibora pomeriti na poziciju 2. Ako želite da Tomu uključite u Vaš MLM a ne poseban, tada ćete Tomu staviti na poziciju 1, Vi ćete preći na poziciju 2, a Velibora ćete pomeriti na poziciju 3. Ako nadjete osobu X, koja Vam je platila Report, ona će se postaviti na poziciji 1, Tomu će pomeriti na poziciju 2, Vi ćete biti na poziciji 4, a Velibora će pomeriti na poziciju 4. Ako uključite i osobu Y, tada Y sebe postavlja na poziciju 1, X na 2, Toma na 3, Vi idete na 4, a Velibora skidate sa spiska jer je on završio svoj ciklus.

Srećno !!!

Оставите коментар »

Нема коментара.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Постави коментар

Направите бесплатно веб-место или блог на WordPress.com..