Dnevni Spam

17 септембра, 2006

Iskreno, ne verujem da je legalno

Filed under: Piraterija — dnevnispam @ 12:59 pm

Softverska piraterija je, po prirodi posla, vrlo bliska spamerima – da biste (čak i nelegalno) prodavali softver treba da se oglašavate, a spam je ipak marketing ispod žita, tako da nije previše vidljiv policiji. Međutim, ono što me je fasciniralo u sledećem spamu je što se piratišu skenirane knjige za šahiste.

Moram da priznam da mi šah nikada nije bio jača strana, ali činjenica da neko prodaje piratske knjige za šah stvarno znači da smo usvojili Internet kao svakodnevnu alaku za „snalaženje“, a svi dobro znamo da je najpoštovanija osobina u Srbiji to što se neko „snašao“, bez obzira na legalnost. Moj alter-ego se ovog puta probudio kao šahista amater iz Novog Sada.

Sagovornik se ovog puta nije upecao na to da otkrije svoje pravo ime i adresu, ali je bar bio dovoljno pošten da prizna kako to što radi i nije sasvim legalno. I pored ružnog dizajna web sajta, dajem mu prolaznu ocenu za preduzetništvo, iz više razloga. Prvo, princip slanja piratskih pošiljki pouzećem je verovatno dovoljno dobar da izbegne susretanje sa zakonom, osim ako neki ljuti šahista bar njega reši da juri. Takođe, podrška klijentima je očigledno bolja nego u legalnim softverskim prodavnicama, s obzirom na to da odmah odgovara na e-mail i ne nervira se čak ni na izuzetno glupa pitanja. Dobija i dobru ocenu za poštenje – nije pokušao da obmanjuje da radi bilo šta legalno. Jedino mi nije jasno kako stalnim prebacivanjem web sajta na druge servere namerava da zadrži mušterije.

Veliko pitanje u celoj priči ostalo je kako mogu da zaradim kupovinom…

SPAMER -> DNEVNISPAM (29.08.2006.)

Najnoviji naslovi na
——————– http://www.kupiizaradi.cjb.net ——————-
Preko 200 novih filmova , PC igara
Obavezno pogledajte na sajtu stranicu —NAJNOVIJE— ili
downloadujte najnoviji katalogsrdacan pozdravNova adresa sajta jewww.kupiizaradi.cjb.net
uvek aktuelan mail kupiizaradi@yahoo.com kao i kupiizaradi2@yahoo.com.
Ukoliko se desi da je sajt neaktivan , alternativnu adresu i odgovore na sva pitanja moztet dobiti putem gore navedenih emailova.
Pozdrav

DNEVNISPAM -> SPAMER (13.9.2006)

Postovani,primio sam Vas mejl sa ponudom i pogledao sam sajt – interesuje me Vasa zbirka za sahiste. Na zalost, na web sajtu nisam nasao gde i kako da vam uplatim novac za te diskove (pretpostavljam da ste na to mislili kada ste pisali da je sajt neaktivan). Da li imate prodavnicu u Novom Sadu (i ako da, kako da dodjem do vas, a ako ne, da li isporucujete postom u Novi Sad).

SPAMER -> DNEVNISPAM (13.09.2006)

Narucivanje se vrsi na sledeci nacin. Vi nam u mail-u posaljete naslove koje zelite i Vasu adresu. Mi Vam sve to posaljemo postom u roku od 24h. Kad vam postar donese paket Vi njemu platite i to je to. Sve narudzbine iskljucivo saljemo postom

Pozdrav.

Postovani prijatelji nove adrese naseg sajta su:

http://www.kupiizaradi.cjb.net

http://www.kupiizaradi2.co.sr

Uvek aktuelan email za sva pitanja i narudzbine je:kupiizaradi@yahoo.com

DNEVNISPAM -> SPAMER (13.09.2006)

Postovani,

Hvala na brzom odgovoru. interesuje me samo jos jedna sitnica – za klub nam treba nekoliko kopija. da li su to sto prodajete originali tj. da li mozemo da ih kopiramo u klubu, ili moramo da kupimo nekoliko
kopija direktno od vas?

pozdrav,

SPAMER -> DNEVNISPAM (13.09.2006)

Ovo su skenirane knjige i mozete da ih kopirate do mile volje. Nema nikakve zastite.Pozdrav i javite sta ste odlucili.

DNEVNISPAM -> SPAMER (13.09.2006)

Postovani,Hvala na odgovoru – to je odlicno, videcu u ponedeljak sa upravom kluba pa cemo naruciti knjige. Jos jedno pitanje da bih znao na koju adresu da narucim: koliko je to sa skeniranjem legalno ? Upravnik verovatno nece da ukljucuje klub u bilo sto nije skroz cisto – da li je bolje da knjige narucim na svoju adresu ili na klub?

SPAMER -> DNEVNISPAM (13.09.2006)

Iskreno da Vam kazem neverujem da je skeniranje legalno. Posto sam i ja sahista , pa znam kako je tesko doci do kvalitetne a jeftine literature. I ja sam ove knjige kupovao i skupljao putem interneta pa mogu reci godinama.To su mahom rucno skenirane knjige koje su ljubitelji saha skenirali i normalno sirili dalje izmedju sebe. Bolje Vi to narucite na Vasu adresu sto je sigurno, sigurno. A posle niko ne moze da Vam zabrani da date prijateljima ili kolegama iz kluba da te knjige citaju kod kuce, isto kao kad kupite knjigu u knjizari pozajmite je nekom da je procita ;-).Pozdrav

DNEVNISPAM -> SPAMER (17.09.2006)

Postovani,pokazao sam vas katalog prijateljima iz kluba, sastavicemo spisak uskoro i narucujemo! Medjutim, nekoliko ljudi je postavilo isto pitanje pa sam obecao da cu vas pitati: kako tacno mozemo da zaradimo kupujuci od vas? Na nekoliko mesta na sajtu i u e-mailu pise „Kupi i Zaradi“, pa zato pitam.

Pozdrav,

SPAMER -> DNEVNISPAM (17.09.2006)

Ok, kad sastavite spisak posaljite , a sto se tice zarade ti je vise fol, mada se trudimo da ljudima za male pare pruzimo ono sto kosta mnogo vise. Evo primer knjiga koje cete vi da narucite , nislim da nijedna nemoze da se nadje ni u inostranstvu ispod 15-20 Eura , a kod nas ih kupujete po 200 din. Izracunajte koliko ste zaradili tj. ustedeli.

Оставите коментар »

Нема коментара.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Постави коментар

Направите бесплатно веб-место или блог на WordPress.com..